Да беше рана - да те преболя,
съдба да беше - да те изживея,
гореща жар - по тебе да вървя,
или пък песен - за да те изпея...
Да беше птица - станал бих небе,
или си майка - в тебе да се раждам,
ако ме искаш - грях ще бъда днес,
вина да съм - ти пак не ме отпращай...
Да беше нощ - ще чакам като ден -
Луна ако си - Слънце да ти бъда...
Любов ли си - да съм във твоя плен,
и доживотна да си ми присъда...
Мечта да бе - копнял те бих до край,
или молитва - всичко да поискам,
сълза бъди - окото ти съм, знай,
и изплачи от мене всички истини...
© Михаил Цветански Всички права запазени
Тази тайна - явно е родила истинска поезия. Пази тайната и поезията.Поздрави!Wali/Виолета Томова/