10.08.2011 г., 10:26 ч.

Да бях 

  Поезия
543 0 3

Да бях

 

Звезда да бях, когато ме изгубиш,

да се взираш в беззвездното небе,

сълза да бях, та да ме усетиш

по своето помръкнало лице.

 

Да бях кристал, да бях и перла,

щом ме няма, ти да обеднееш,

да се зарадва друг, когато ме намери,

а ти самотен тук да си живееш.

 

Да бях и цвете в кристална ваза,

че като увехна, ти да забележиш,

да бях жестока и убийствена зараза,

да можеш с мен в легло да легнеш.

 

Парфюм да бях и с нежното ухание

да ти напомням за щастливите ни нощи…

Танц да бях, събуждащ в теб желание

и копнеж по любовта ми още.

 

Уви, жена съм и не ще да бъда

ни звезда, ни летен полъх…

но моля се, когато ме изгубиш,

дори като жена да ме запомниш.

 

Илияна Дадарова

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??