В ада на робите мрачен
живеят народните маси.
И в живота си невзрачен
за слънце копнеят сиромаси.
А на Олимп боговете
вечно залети са от светлина.
Роби, стената разрушете,
да свърши тая тъмнина.
Вие скотове не сте, а сте хора
и в живота ви не само умора,
но и светлина да има
през цялата година.
И, въпреки че Олимп е озлобен,
и за вас да бъде ден!
© Георги Всички права запазени