14.05.2006 г., 23:33 ч.

да бъдем двама или не 

  Поезия
657 0 2
Задавам Шекспировия въпрос:
да бъда или да не бъда,
но малко по-различен в този час,
когато неяснотата ме измъчва -

дали привличането между нас,
разбило дните наши покорени,
ще има бъдеще тогава,
когато ние с теб сме разделени?

Очи, които не се виждат,
проблеми, разстояния - уви,
това са трудните дилеми,
но аз се питам пак: дали,

щом чувството и трепет, и желание,
пораждат нерешителност в нас,
те няма да са пречката, която
би спряла две души в захлас

да тръпнат и да търсят още
нежността, която в другия гори
и ще допуснем ли да ни обсеби
съмнението, че ще бъдем пак сами?

Ръката ми и моето сърце, вземи ги,
защото са открити и добри,
за да лекуваме душите наранени
и да поемем пътя общ, но без сълзи!

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??