Да бъдеш слаб е някак си човешко -
да страдаш,
да се давиш във сълзи,
да те препъват поводи и грешки,
безмилостно надолу да летиш...
Но всъщност има винаги поука
и всеки миг ни учи на борба.
Щом злото на вратата ти почука,
ще го поканиш ли да влезе,
ей така...?
Дали си струва виното изпито
в моментите на слабост и вина?!
Човешко е...
Но Господ ни изпитва
и после ни дарява...
Вечността!
© Руми Бакърджиева Всички права запазени