30.04.2011 г., 13:54 ч.

Да живее труда 

  Поезия » Хумористична
2564 0 0


Да живей, живей труда,
облагородил човека
и умело прекроил
на маймуняка ума
във акъла на човека.

Да живей, живей труда –
труд свещен и благороден,
дето строго повелил
всяка пукната пара
с пот и сълзи да се вади!
Да живей, живей труда,
труд божествен и прославен,
дето хитро подредил
и е разделил света
на преситен и на гладен!
Да живей, живей труда,
труд заробен и ограбен,
дето вечно се крепи
на народа на гърба –
на народа ни страдален!

Хубавото на труда
е в безгрижие под сянка,
щом на теб ти се приспи,
да изпънеш ти крака,
сладко да потънеш в дрямка.
Да живей, живей труда!
Труд прекрасен и чудесен,
ти за него полети,
но на другиго гърба...
Хем ти радост, хем ти песен....

30.04.2011 г

© Христо Оджаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??