11.06.2021 г., 16:39 ч.  

Да си 

  Поезия » Гражданска
333 0 2

Излишно е да си честен

в държава от лъжци –

а и добър със себе си и другите,

и мил, приятел и уместен.

 

Излишно е да си красив

в държава от бездуховници –

вътрешно и външно да си приятен,

изискан, обаятелен, невероятен.

 

Излишно е да си смел

в държава от бездушници,

горд, достоен, принципен

и истината само кат предел.

 

Излишно е да си човек,

когато всички са проклети,

милостив, грижовен, възвишен

но малко или много - в живота провален.

© Гориан Дрей Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова излишъци - трябва да си само дефицити, за да не виждаш нищо друго. Поза или си си такъв, какъвто се представяш?
  • И какво общо има с теб, това какви са другите. Направо ме изумяваш с подобни разсъждения.
Предложения
: ??:??