11.10.2017 г., 0:58 ч.

Да си повярваме 

  Поезия
391 0 1

Нека бъде светлина
в днешното беззъбо време,
но под гъстата мъгла,
хищник, прави се, че дреме.

 

Студ пощипва нежна плът,
вятър, вените смразява.
Всеки търси своят път,
вън и в бедната държава.

 

Нагнетена тишина,
отчуждава ни с причина.
Уж живот, а то игра,
без печалба за мнозина.

 

Като в притчата за Авел,
братя търсят братска смърт.
Но каквото и да правят,
заразил ги е грехът.

 

До кога ще бродим слепи
в този меркантилен свят?
Да повярваме в успеха
или във самите нас!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Света не можем да променим, но можем да почнем от себе си. Поздравления за стиха, Валентин!
Предложения
: ??:??