Лотос под утринно слънце
Покълнало мъничко зрънце
Времето забавя своя ход
Разгадава таен код
Живот секунда вечност
Сега потънал в тишина
Свят в нова светлина
Една отворена врата
Врата към човечността
Цигулков стон...
Сред оркестър
От стотици инструменти
Скала надвесена над океан
Живота завъртян
Ум сърце и смелост
По жълто тухления път
Разцъфнали цветя
Релефи - човешките лица
Вътре в себе си...
По стъпала
Кристална чистота
В сплетените коренища
На вековните дървета
Стълба към небето
Води ни в небитието
Смисъл и цел
Къде ли си поел
В небето звездно
Да се взираш
Звезди да не намираш
Загадка и Вяра
Врата се отваря
Чеда сме на Дух един
В светлината да се потопим
По пътя хлъзгав падащи
Неспиращи и продължаващи
Всеки камък е познат
Животът кръговрат
Да си спомним кои сме
© Любомир Деничин Всички права запазени