18.12.2008 г., 6:48 ч.

Да те обичам ли да те мразя ли 

  Поезия
762 0 1

 

Да те обичам ли?
Да те мразя ли?
В краката ти вечно
да лазя ли?

Да избягам бързо,
 да се избавя,
или пред теб за миг
гордо да се изправя?

Да се направя,
че мога и да забравя?
Да те оставя?
Какво от всичко
най-напред кажи да направя?

Как да премахна гнева си към теб?
Kак да превърна обичта си в лед?

Да те обичам ли?
Да те мразя ли?

Искаш да продължавам
в краката ти да лазя ли?

Ненавиждам се, знаеш ли?
Блъскам и викам.
 Крещя.
Ранявам се.
Плача и се треса.

Не помага.

Гневът ежедневно над мен се налага.

Да мразя ли, да обичам ли?
Да продължавам
в сърцето ти да се вричам ли...?

 

© Радена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Зарежи го. Обичай, който заслужава. Не се мрази, обичай се, за да те обичат другите.
Предложения
: ??:??