Копривщица е светиня родна,
там е почнала борбата народна
за свободата на отечеството чудно.
Българино, ако имаш съзнание будно,
пази родното като себе си и очите свои,
не давай да се посяга на априлците герои!
Отечеството е твоето, това си и ти самият,
затуй ги спри, не допускай него да затрият!
Нека всичко българско силно да любиш,
ако не искаш сам себе си да изгубиш!
© Георги Всички права запазени