Дай ми време - да порасна,
да съм себе си,
дори да се надрастна...
Дай ми времето да разбера коя съм -
"цветето от висините",
или плевелът, заслужил си бедите...
Дай ми времето и свободата
да сгреша,
дори да си продам душата...
Да се моля и да страдам,
да се издигам и да падам,
да бягам надалеч ожесточена,
а после да се връщам най-смирена...
Дай ми времето и мъдростта си,
приеми ме - даже да ме няма -
и тогава може би ще бъдем двама!
© Ани Атанасова Всички права запазени
...времето и свободата...