Родител
Виждах те да плачеш,
защото няма повече
какво да ми дадеш...
Избърсах ти сълзите;
може би е време
да получиш,
а не да принесеш.
Ангелите са с криле.
И ти твоите си имаш.
Ето ти сила да летиш -
обичта ми,
моля те,
вземи я.
Бъди свободен. Полети.
Попий за себе си света.
Когато имаш нужда се върни -
ще съм вкъщи, у дома.
Причината ти аз съм -
детето твое, що роди.
Ще бъда тук и ще те чакам,
не жертвай себе си
-
лети!
© Александър Димитров Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: