Д А Й Т Е П Ъ Т...
Хора, чуйте! В този миг се раждат гении.
Спрете, нека минат! Дайте път!
Нека не загине във забвение,
а да свети и след нас светът.
Нека само най-добрите
да строят заводи, домове -
за да са на сигурно децата,
да не ги заплашват студове.
Нека кораби да водят
само смели, истински мъже -
можещи със бури да се борят,
да опазят всякое въже.
Нека само любещи поети
да погалят майката земя,
за да надживее вековете -
тази наша майчица добра!
© Тонка Янакиева Всички права запазени