4.12.2020 г., 22:15 ч.

Дали от студовете 

  Поезия » Любовна
229 1 1

Дали от студовете тишина
и мен, и теб със спомен ни прегърна,
та всеки седнал вкъщи с топлина
към времето отминало се върна.

Дали това ни стига за сега
да гледаме небето през стъклата,
очите да се търсят през нощта
и да се срещат горе при Луната.

А тя да влиза тихичко при мен
и да разказва, че те е видяла,
макар че от живота озлобен
със нежност чакаш аз да те погаля.

Дали защото пътят заледен
ни пречи да потънем във очите,
или отишъл си е този ден, 
тъй както всичко в този свят отлита…

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Естествено, красиво писане - нежно, ненатрапливо и смирено леене на думи като ромон на поток, в който ще утолиш жаждата си в чистата му, сладка вода.
Предложения
: ??:??