Сляп ли съм?
Или нощта
полярно дълга
се оказва
и всред вихрите ù ледни
крачим...
Без посока?...
Сляп ли съм?
Дали отвъд облака
на сплъстените
Омраза
и Невяра,
за ослепените очи,
ще има пак
съзвездност?
Или отново
единствено
миражи?
© Милко Кънчев Всички права запазени