От Бога ти си дар чудесен,
в мъка ангел кацна при мен!
В сладък блян съм аз унесен,
слънцето изгрява, сияе ден!
Ти дойде и болката изчезна,
усетих приятна топлина тогаз,
зло се смири, падна в бездна,
това бе най-хубавият ми час!
Няма те, затова аз тъгувам,
беше ми с теб тъй приятно,
за лъчите твои аз жадувам,
за сърцето ти добро, златно!
© Георги Всички права запазени