Дарбата - да се обича -
от Твореца произтича
и вселенно се вгнездява,
и Любов да Ѐ! - Вменява!...
Дарбата - да се обича -
се в човещина облича,
кипри се, орадостява
и сърца опиянява!...
Дарбата - да се обичат -
ги небесно единява
и при все, че криволѝчат,
съкровено ги споява!...
Дарбата - да се обичат -
към Отец ги възвисява
и ги овековечава,
и Му с Обич коленѝчат!...
......................................................
Дарба - свѝше! -
Дарба - Боговдъхновена! -
Чрез която
всяка е душа спасена!...
© Стоян Минев Всички права запазени