Стоят и вечно празнословят!
И искат все да се вредят...
За кацата със мед се борят
и няма да се предадат!
Погледниш ли ги, все юнаци,
младежи с мускули и ум,
но в жалка роля на глупаци,
които само вдигат шум!
Те друга работа не хващат
и гледат да се надхитрят!
И за зелен хайвер се пращат,
докато да се провалят!
За тях най-важен е хитреца
и всеки селски бабаит,
и онзи, който все ни клеца
и като крави ни дои!
О, значи те не празнословят,
а тъмни планове кроят!
Наивните души отравят
и са разбойници от кръв и плът !
Защо тогава все се чудим,
че все на дъното стоим!
Косите си така ще скубим,
докато да се изродим!
© Христо Славов Всички права запазени