Аз съм перде, плътна завеса.
Ти си изкусно измислен робот.
Търся добрата ти, точна намеса,
но получавам талон "идиот".
Някой трохи ми подхвърля отгоре.
Гълтам ги, сякаш съм гладно врабче.
С благи слова съвестта ми говори.
Мигам - уплашено малко мече.
Ден. Часовете злокобно се нижат.
Ангели скубят унили криле.
Шум. Бесовете по двойки се движат.
Смучат от звездния миг наргиле.
© Лилия Кашукеева Всички права запазени