11.05.2016 г., 11:49 ч.

Ден на победата 

  Поезия
354 0 4

Победа ли? Каква победа,
щом мутри стават първенци,
щом битието ни е бледо
и е подвластно на лъжи?

 

Щом хлябът пак е първа мисъл,
щом търсим себе си навън.
Победата в какво се вписва?
Красивото е мит и сън.

 

И днес се раждат главорези.
И днес убиват и крадат.
Душите ни са със протези,
под купола на този свят.

 

Празнуваме, а точим зъби
за още жертви и за кръв.
Злото никне като гъби
в борбата всеки да е пръв.

 

Победите са поражения.
Пониква радост от сълзи.
Робуваме на настроения
и молим Бог, да ни прости.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??