"Раждаме по пет деца, помощи ядем,
от време на време жицата крадем,
що да плащаме данъци, билети, ток,
що да не лъжем - нищо че има Бог,
защо да са законни нашите имоти,
защо ромът да се учи и да работи?"
Стихотворението се отнася само за тези роми, които отказват да се интегрират, а не за всички.
© Георги Всички права запазени