Денят отмина, но ти още ме преследваш.
Та как аз да избягам от теб,
от образа ти в главата ми, от този неотминаващ
като хронична болест копнеж -
галещи ръце, потръпващи пръсти
виждам, щом притворя очи;
твоята кожа - прекалено мека
си спомням, тъй беше, нали?
Помня как гледах лицето ти с пръсти
и сподавях дъх от трепет неканен,
помня как гонеше съня от клепки морни,
за да ме усещаш още миг, нали, омàен?
Защо тъй забравям твоето мълчание,
а не как ме пиеше с наглост безподобна?
Защо изтърках се от нямо старание,
но да те изтръгна от себе си - не мога?
XII.2007
Цикъл 5
© Кера Господинова Всички права запазени