Депутати
С политика не се занимавам,
но от неправдата се възмущавам.
Избираме си "идеални" депутати,
които вдигат само своите заплати.
Нима в Европа заплатата минимална
е като в България уникална!
Но народа беден е без власт
и никой не чува неговия глас.
Призовават ни да раждаме деца,
а как ще гледаме после техните лица.
С какви пари ще ги храним и обличаме,
на студ и глад ще ги обричаме.
Да не говорим пък за пенсионери,
че всеки спасява се както намери...
Глада принуждава ги да ровят в боклука
с надежда да открият нещо за ядене тука.
Парите не стигат за дрехи и сметки,
ходят в студа с пробити подметки.
Пенсионера вече едва съществува,
защото отдавна системно гладува.
Но депутатите мислят за нови лимузини,
за лукс и големи магазини...
И къде в чужбина децата им да учат,
за да могат като тях да сполучат.
Из записките на Росица Димова
© Пепа Райчева Всички права запазени
ала депутатът ,гледам зад мен, не се понрави,
със златен жезъл се яви
и жестоко ме натърти.
Благодаря! Поздрави.