То... работи от сутрин до вечер,
а е само на четри години!
Под земята се пъха с фенерче,
в тесни шахти, в кобалтови мини.
То... копае... За малка заплата.
Получава по долар на ден!
С тежка кирка и с крива лопата,
то, в Конго, с късмет е родено!
Там, живее във тъмна колибка,
и на тъмно копае руда!
За да седнем, на новата джипка,
на батерии... супер кола!
За да имаме - новия смартфон,
с яка памет и с хубав фасон,
то... животът си, слага на карта,
и поглъща отрови, цял тон!
Юри
Йовев
Януари
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш, и по-умен, отколкото си мислиш »
Весо! 😊