Детелини
Най-прекрасните зелени,
някои четирилистни.
Постоянно са засмени,
подаряват ни усмивки.
Детелини, детелини,
искам да бъда като вас.
Малки и неустоими
във всеки следващ весел час.
Най-прекрасните зелени,
притежаващи слънчев чар.
Макар да не са големи…
са на щастието господар.
© Стефка Георгиева Всички права запазени
тази строфа нещо ме пообърка...
като цяло звучи като стих за деца.