Аз съм само петгодишна
и си нямам собствен дом.
Според мама- бях излишна
и ме прати в пансион.
Вече нямам мама, татко,
а си имам госпожи.
Нямам кака, нито батко,
нито кученце дори.
Нямам баба или дядо-
те изпратиха ме тук.
Нямам леля или свако.
Нямам никой, никой друг.
Имам братя и сестрички-
не по кръв, а по душа.
Аз обичам силно всички-
те помагат ми в беда.
Много искам дом, семейство,
искам майчина ръка,
да ме гушка мило, нежно,
да заспивам в топлина.
Искам с татко ми да карам
колело до пълен мрак.
И на баба да помагам,
за да месим козунак…
Ако имах супер сила,
като онзи Спайдърмен,
аз веднага бих дарила
дом- на всички като мен.
-----------
* Специално за Е.Б., който не спря да ме врънка да участвам в предизвикателство.