27.07.2024 г., 18:22 ч.

Детски очи 

  Поезия
71 1 0

Светлеят детските очи,

лъчат зениците кафяво топли.

Красива доверчивостта звучи,

блести под мигличките мокри.

 

Целуват ме с невинна чистота,

децата вярват от неправдата ще ги закриляш.

Ръце протягат да ги вдигнеш над света,

над озлобеното и нежелано сиво.

 

Понякога говорят със неясен звук,

душата ми движението им разчита.

Превръщам се за миг във слух,

да уловя, какво едно дете ме пита.

 

С вярата на детското сърце,

невинността неспирно тича.

Детенцето протегнало ръце,

да пазя синоним е на обичам.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??