Благословен да бъде този ден
във който
слънцето изгря по-весело от всякога
и гледаше тъй любопитно, както някога
как любовта дари и мен.
И пламнаха
небето
и
земята,
и облаци
и ручеи
и птички -
всичко
закипя в неземен огън.
Сърцето спря да плаче
и
цветята
погалиха
морето.
© Огрян Орешников Всички права запазени