Сънувах се, че ходя боса
на село в росната трева,
подкарвах агънцата малки
наблизо, да си попасат.
Сънувах мама как ме гали
и плитчиците ми плете,
а котаракът стар ми мърка
- заврял се в моите нозе.
Сънувах татко как ме учи
пирони да кова и как
пръстчето си пречуках
- със пустата тесла.
Сънувах се със нова рокля,
покрита цялата с цветя,
и как я скъсах без да искам
- прескачайки отвън плета.
Сънувах сънища прекрасни,
но сънища ли са това?
Отново спомените дращят
- на моята врата!
© Тонка Янакиева Всички права запазени