От изток слънце изгрява,
слънце с огромна мощ.
Европа с лъчи то озарява,
съкруши в нея хитлеристката нощ.
Девети май на победата е дата,
веят се червени знамена.
Червената армия върна свободата
на не една европейска страна.
Тя на идеала страж бе,
на правдата и прогреса
и лъчът и в синьото небе
цялата земя потресе.
© Георги Всички права запазени