Диагноза
Не е нужно да съм луд. Важно е, че полудявам –
ставам буре със барут.Като пламък съм сред плява.
А студа превръщам в зной, щом до мене те усетя.
Приседни до мен и брой – как забързва се сърцето.
Уж се пиша кавалер, а забравям за цветята.
Нямам шпиц и смокинг чер. А обноските замятам.
Луд ли съм? Или не съм? Вече май и аз не зная.
С теб сме в несънуван сън – хем сме в Ада, хем сме в Рая.
Някак си във този свят – покрай тебе полудявам.
Шут не съм. Не съм богат. Пък и ти не си такава.
Но сме луди от любов. Тази моя диагноза
да запазя съм готов – в делника ми сериозен.