ДИАЛОГ
(между две бебета и един изперкал дядо)
- Ех, Боре, Боре,
тая няма да я бъде,
с твоя морски поглед
искаш да обърнеш
всяка
палава вълна...
Вярно,
че е хубав гъдел,
Но е нескромно някак
още от сега.
- А твойто внуче Ачо? –
- Същият петел. –
- Абе, дядка,
я не ни закачай
по-добре!
Заслужих си го този
безмълвен диалог и сложих
пръсти от челото
до разбитото сърце.
- Пази ги, Боже!
Не ги лишавай от тревоги,
но и от вълни,
които заливат със радост и
с песен мъжете,
дето посаждат мечти!
© Ангел Веселинов Всички права запазени