ДИЛЕМА
Ние нямаме два пътя,
а общият е невъзможен.
Не можем да имаме и две смърти.
Иде ми да се отровя!
А тебе да стисна за гушата!
Нямаме път за двамата...
За повече не искам да слушам!
А този не ми трябва.
Слънцето изтича от небето,
както го е правило от памтивека.
Родено за всички – на всичките свети,
но не и във наш′та пътека...
© Ангел Веселинов Всички права запазени