ДИЛЕМА
Позволено е днес
да говориш -
фарисейски,
несвестни слова.
Сам безбожник -
със Бога да спориш.
Помъдрява ли
празна глава?
Позволено е -
вносен кадрил -
да подлагаш -
по новому - крак.
Канонада -
от упор пасквил!
Поразени -
приятел и... враг.
Позволено е...
Скотски.
До скота.
Да преживяш -
заровен в калта.
Ако можеш -
сдъвчи си хомота.
Ако не -
постели на нощта.
Бог високо.
Месията - де е?
След кервана -
пустало кутре.
Ти решавай -
днес как се живее.
Що да любиш.
И как да се мре.
© Донка Василева Всички права запазени