ДИРЯ
От сто врати една ще се отвори.
От сто души една ще ме превземе.
От сто жени една гради затвори -
да плени свободата ми без време.
Пред сто пътеки се спирам.
От тях избирам тайно една.
По нея оставам невидима диря.
По нея ще срещнем с тебе деня.
© Мимо Николов Всички права запазени