ДИШАЙ МЕ С ТВОИТЕ ГЪРДИ
Аз търся твоите очи в нощта
и често питам се къде си?
Но ме обгръща само тъмнина
и глас, приятен като песен.
Искам да съм въздухът за теб,
а ти да дишаш, без да спираш.
И да си сигурен и занапред,
че ще съм с теб, дори и да умираш.
Водата ти ще си за мене -
ще те жадувам всеки миг.
Ще пия аз от тебе на колене,
дори да се изправям после с вик.
А огънят ще бъдем двама!
Ще светя аз за тебе - ти за мен.
Не ще допуснем ний измама,
да загасне пламъка свещен.
И ако пак ме питаш: Как? Защо така?
Не питай нищо! Просто замълчи!
Вземи ръката в твоята ръка
и дишай ме със твоите гърди.
© Бенита Всички права запазени