Джунка ходи по сигнали
по села и махалички
с политически абдали,
на държавна ясла всички!
Джунка ходи по полето,
оранжерии събаря!
,,Щом не си от Де-пе-се-то,
по закон не отговаря!"
Кмета пък на общината
я подкрепя много силно!
,,Няма, да строиме, братя,
ще рушиме стилно!
Бедна ми е общината,
караме я без бюджет,
но как ще кара без заплата
първия ми братовчед?
Ще бъде той заместник кмет
по парливите въпроси
и всеки мой враг проклет
от него милост нека проси!"
Джунка ходи по селата,
политинтригите разплита,
от мъст изпълнена самата,
закона още не прочита!
© Исмаил Али Всички права запазени
Такива са политическите нрави по нашия край! Случаят е свързан лично с мен, но ще се справя някак си...! Благодаря ви още веднъж!