Там, в джунглата голяма
живеела една маймунка
с кака, с тати и със мама.
Всички казвали и Джунка!
Имала безброй балкони,
скачала по всички клони!
Питали я те ,,Къде си?'',
давали и деликатеси.
От орех млякото изпила,
зад палмово листо се скрила!
Късно вечерта е бИло
и бързо, бързо се стъмнило.
Кряскали с маймунска мощ,
търсели я цяла нощ!
Без да иска тя заспала,
на земята се озовала!
Ето тигърът злояд,
де на всички го яд!
Рекъл той, за закуска
ей сега ще я схруска!
Минавал там с бавен ход
слонът с дългия хобот.
Грабнал Джунка за краката
и я метнал на главата.
От цяла седмица не ял
тигърът е побеснял.
Да скочи ли на бой на слона,
но как, та той е два-три тона?
Нали животът му е мил,
той в джунглата се бързо скрил.
Джунка, малката маймунка
скочила от своя слон
и пак се хванала за клон.
Това е техният адрес.
Да слезнат долу те не смеят.
За туй маймуните до днес
по дърветата живеят.
© Исмаил Али Всички права запазени