/19-ти октомври - посветено/
За някой, този днешен ден
е най-обикновен, вял и сив,
ала днес е твоят ден рожден
нека той да бъде най-красив.
Сестра си нямам аз, затова
най-близка си ми на сърце.
Ти си не само братова жена
ти сестра си ми, подай ръце.
Желала съм ти във годините:
здраве, радост, щастие дори,
да имат край… проблемите,
за нас да дойдат дни добри.
Сега какво ли да ти пожелая?
Повтарям всичко… изредено,
да, ще се случи, това го зная,
но по-скоро да е осъществено.
Да виждам радостта в очите ти -
една усмивка на нежното лице,
не искам вече аз… сълзите ти
с тъга да тровят женското сърце.
Усмихни ми се, сестриче малко,
кака ти те поздравява в рими …
че без твоя смях е тъжно, жалко,
и без гласа ти тихо - говори ми.
Вземи букета от думи, прибери
каквото си харесаш във душата,
а останалото на есента хвърли...
Вярвай мила, вярвай в мечтата.
© Анета Саманлиева Всички права запазени
Поздрав и усмивка.