20.03.2007 г., 13:59 ч.

До мен, със мен върви 

  Поезия
614 0 3

Когато си Дявол, когато си Господ...
до теб, със теб ще вървя...
окрилена от мрачния ти светъл покров.
И каквато искаш ще съм...
и светица, и грешница...
И във теб ще потъвам, и със теб ще се сливам...
И на капки бавно и мъчително от себе си да ме отливаш,
няма да падам, няма да умирам...
до теб, със теб ще вървя...

Бъди ми Дявола, бъди ми Господа,
бъди ми демона крилат в нощта,
бъди ми ангела, пречистен в утрешна зора...
Бъди ми смъртта - отнемащата...
Бъди ми живота - приемащия...

Бъди за мен и зъл, и добър...
кради от душата ми
и в нощта възраждай сърцето ми...
Отнемай мечтите ми,
но пресушавай сълзите ми.
Проклинай ме...
и с любов обвивай ме...
мрази ме и обичай ме...

И демонът в мен събуди
и ангела от мрака спаси...
И светицата и грешницата
в мен пречисти...
Със сила крилете ми покрий,
със мощ душата ми обвий...

Бъди ми Дявола, бъди ми Господа,
бъди ми спасителя и мъчителя...
бъди ми всичко и нищо...
бъди и това, което не си...
но до мен, със мен върви... остани!

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви
  • Много хубаво!
    Браво!
  • Отнемай мечтите ми,
    но пресушавай сълзите ми.
    Проклинай ме...
    и с любов обвивай ме...
    мрази ме и обичай ме...
    Много ми хареса!!! 6
Предложения
: ??:??