20.10.2009 г., 0:46 ч.

До преди това... 

  Поезия » Любовна
606 0 6

 

До преди това...


Стоях сама

до преди това...

Стоях сама и замислена.

Всичко в живота ми

покрай едно се въртеше

и в неизвестността потънало беше.

Бях роб на себе си...

Бях роб на действията си,

на мислите си...

Принципите като окови стягаха,

при което

не позволяваха волности на сърцето.

В кръв обливаше се то

- а... искаше само едно.

Стоях сама

до преди това...

Стоях сама и замислена.

Чудех се дали бе ти

или само сън от моите мечти.

Стоях пред теб,

а ти срещу мен

в един спомен

само в мислите ми запаметен.

И исках да ти кажа много...

И исках да ти кажа колко...

А исках, но не можех...

А исках, но не плачех...

Мислите и желанията потъваха,

но все за теб оставаха!

Думите от сърцето се изтръгваха,

но до устните не стигаха...

Душата молеше да бъде с тебе,

но достойнството растеше и отдалечаваше ме

от тебе...

Ти мълчиш и аз мълча,

и всичко ще продължи така...

- ти сам и аз сама

както... до преди това...

© Цветослава Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??