Здравей, Несретнико, на прага ми спрял,
свелинката в моя дом съзрял.
Ела се стопли! Вода и храна за из път си вземи!
Здравей, моя съпернице! Завистнице за моя свят!
Влез! Има място! Той е достатъчно богат!
Здравейте, врагове на моята душа!
Огъня ви мога с успех да потуша!
Добре сте ми дошли!
Безразлични, добри, или зли!
Отворена е моята врата
за всяка скитаща душа!
Готов е моят дом да приюти
всеки и всекиму да прости!
Надявам се да ви изпратя с дар!
Вързопче с добрина и стиска чар!
Ще ви трябват по пътя до следващ дом,
където са готови да ви дадат подслон.
Благодаря , че ме почетохте и на прага ми спряхте!
Благодаря, че заедно с мен помечтахте!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени