Добре дошъл
Добре дошъл на гости в моята душа,
поседни и настани се там удобно,
въпроси не задавай, ще ти говори
тя сама
на чаша вино колко често е било злокобно.
Като чудесен домакин ще ти предложи
престой уютен и приятелски съвети,
ще те нахрани, ще те стопли и ще се наложи
при нея да останеш като скитник клети.
Не тръгвай, няма тя да те изпрати,
единствен гост допусна тебе в дома си,
остани и погостувай, там Господ те изпрати.
Добре дошъл на гости във дома си.
Анелия Дойчева 17.07.2010
© Анелия Дойчева Всички права запазени