Дете се ражда, всички сме притихнали.
С желание да мине раждането безпроблемно
и да сме доволни и усмихнати,
че ражда се детенце земно.
И когато то роди се,
всички от щастие примираме,
от тръпката ни истинска и силна
и от радост сълзите си не спираме.
Идва то в света ни сложен
със своите хубави черти,
и се надява някой да се види,
че прилича него му и може би това си ти.
Но, важното това е,
истински да бъде, да радва себе си и нас.
Да си постигне целите в живота
и за пример да го дават всеки час.
И независимо дали това отнася се за тате или мама,
дали за баба или за дядо остарял,
най-важното е че то при нас дошло е
и с това надежда господ ни е дал.
Най- важното е, че сега ни кара да подхвръкваме.
Че дава ни възможност да летим.
Че допълва ни живота с радости и сили
проблемите житейски да решим.
Добре си дошло мило наше дете!
Гр. София, 04.01.2018 г.
дядо Стефан Цеков
© Стефан Цеков Всички права запазени