На гости канеха ме в своите сърца
от всичко уморени домакини.
Да мина, да избърша от тъга прахта
и после неизпратен да си замина.
Че всеки, идвал преди мен при тях,
бил внесъл неискреността, тъгата.
Взеха си от мене радостта, мил бях,
а те разочароваха ме за отплата.
© Христо Всички права запазени
" Взеха си от мене радостта...." Много силно! Браво!