Снежни кристални сълзи,
отронва тази нощ небето,
светлина посипа в нощта
и заблестя света в утринта!
Усмихна се слънцето мило,
че светлината на снежинките бели,
са скрили калните, трънливи пътеки!
Усмихна се, песен запя си,
как света прероден е...
Обичан и бял той очаква –
тихата, святата нощ...
Как хората мирно добруват
и приказки за светлината разказват
и песни си пеят, те на децата!
Как мъдрост в сърцето зазиждат,
доброто в света да пребъде,
как бъдника топли сърцата...
И смело напред ще поемат,
по-новите светли пътеки,
добро да добруват –
света да обичат!
Род и Родина в сърцето да пазят!
© Катя Всички права запазени
ни дари с нежност и любов,
добрината днес се ражда
от мъдростта на човешката душа!
И нека всички земни добродетели,
заблестят в коледната вечер,
като звезди изпратени ни от всемира!
Добрина, човечност, благост, нежност,
щедрост, състрадание - любов и светлина...!
Благодаря ви от все сърце за хубавите думи!
И нека доброто в света да пребъде!
Весела Коледа!
Нека вълшебството на коледната нощ
да озари сърцата ни с доброта!