Цветни пъпки са душите ни човешки,
жадни за доверие, любов и ласки...
Те търсят, искат топлина и нежност,
за да разцъфнат в цветове разкошни.
Тогава се разтварят доверчиво
да подарят невинната си свежест.
Тогава галят с красота очите,
опиват сетивата със вълшебство.
Не късайте листенцата им грубо!
Хербарии от тях не си правете!
В калта и тинята не ги тъпчете!
Докосвайте ги само със любов!
Цветни пъпки са душите ни човешки.
Докосвайте ги само със любов!
© Генка Богданова Всички права запазени