26.08.2007 г., 12:09 ч.

Дом 

  Поезия
546 0 3
Всичко вложихме в този имот:
твоя къртовски труд,
                      мойта кървава пот,
силата на ръцете
                      и туптенето на сърцето.
Построихме и дом,
                      и спасителен бряг,
и огнище, където
                      с любов да се връщаме пак.
След задъхани, трескави делници,
като в църква
                 пристъпяме вкъщи
и след многото битки безцелни
топлина и уют
                  ни обгръщат.
Всичко дадохме за този имот -
любовта си
              и своя живот,
но създадохме дом
              и огнище, и бряг,
и посяхме надежди и нежност
там, на пътя
               пред нашия праг.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??