Дошла е просто пролетта
===================
Градът е нов! Градът е бял!
Вървя през цъфнала градина.
И никой тук не е живял,
защото всичко е невинно.
Проглежда чиста красота,
зелен живот разлиства пъпки.
Ухае нежно на цветя,
родени от любовна тръпка.
Навярно в друг, далечен свят,
самата аз съм била цвете,
щом тази свята благодат
покълва в мен и става светло.
Прегръщам живата любов
и мога да летя на воля.
Градът е бял! Градът е нов!
А в моята душа е пролет.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Всички права запазени
"Проглежда чиста красота,
зелен живот разлиства пъпки.
Ухае нежно на цветя,
родени от любовна тръпка."